‘Draaien, likken en dippen’. De bekende Oreo koekjes zijn een echte verslaving. Je kunt ze het beste eten door de twee biscuits los van elkaar te draaien en vervolgens in melk te dippen. Gezond is het niet maar met dit recept komt daar verandering in. Met dit recept maak jij glutenvrije, suikerarme “Oreo” koekjes met een bron van eiwit.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin melkchocolade, Sukrin+, Sukrin Icing
Porties: 35
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 45 kcal
- Eiwit: 1,8 gram
- Koolhydraten: 0,5 gram
- waarvan suiker: 0,4 gram
- Vet: 3,7 gram
TIP! Dip de suikerarme “Oreo” koekjes in amandeldrink voor de echte ervaring.
Wil je meer weten over een glutenvrij dieet of ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten neem dan een kijkje op glutenvrij dieet met Sukrin.
Glutenvrije en suikervrije oreo koekjes
De bekende oreo koekjes zijn een echte verslaving. Je kunt ze het beste eten door de twee biscuits los van elkaar te draai en vervolgens in melk te dippen. Gezond is het niet maar met dit recept kom daar verandering in. Deze oreo koekjes zijn namelijk glutenvrij, suikervrij en koolhydraatarm.
Ingrediënten
Koekjes
- 60 gram Sukrin melkchocolade
- 80 gram roomboter
- 1 ei
- 20 gram Sukrin+
- 3 tl vanille extract
- 90 gram Sukrin Amandelmeel
- 25 gram cacaopoeder
Vulling
- 30 gram roomboter
- 20 gram Sukrin Icing
- 1 tl vanille extract
- 15 gram roomkaas
- 15 ml ongezoete amandelmelk
Instructies
- Smelt de chocolade en meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel. Maak er een bol van en wikkel het in vershoudfolie.
- Leg het mengsel in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
- Maak ondertussen de vulling door de ingrediënten te mengen tot een stevig geheel.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Steek met een 6 cm uitsteker koekjes van ongeveer 0.5 cm dik.
- Bak de koekjes 25 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Verdeel de vulling over de helft van de koekjes en leg daar een koekjes bovenop.
- Herhaal tot de koekjes op zijn.